Du kan nu udfylde tilbuds formularen så godt du kan. Du behøver ikke at udfylde alle felter. Vi kontakter dig hvis vi har behov for uddybende information omkring din bolig eller dine ønsker . Afslut ved at trykke på “send formularen” knappen nederst på siden.
Ventilation Pakkeløsning – Så nemt er det!
Det er nødvendigvis ikke besværligt eller dyrt at få husventilation. Det eneste du skal gøre, er:
- Du udfylder vores formular til en pakkeløsning.
- Vi kigger din formular og plantegning igennem.
- Du modtager et tilbud.
- Hvis tilbuddet bliver til en ordre følger installationstegning, pakkeløsnings garanti og telefonisk rådgivning.
Sammen kan vi opnå det bedste indeklima i din bolig.
Skræddersyet pakkeløsning
Hos BilligVentilation.dk sælger vi ikke bare komplette ventilationssystemer med varmegenvinding.
Vi sælger skræddersyede ventilations løsninger til din bolig, hvor dine personlige ønsker kombineret med vores viden om lovgivning, funktion, strømforbrug, vedligehold, levetid og komfort derved sikres du det perfekte resultat.
Vi tager ansvaret for at levere den korrekte opsætning til jeres bolig, så i trygt kan vide, i har fået den bedste løsning, rådgivning og service.
Vi råder over dygtige og faglige ventilations teknikere som er klar til at rådgive og guide før, under og efter projektet.
Planlægning: Et velfungerende ventilationssystem med optimal ydelse, lavt energi forbrug og høj komfort kræver nøje planlægning samt kyndig vejledning før man går i gang.
Planlægning
Læs denne guide grundigt igennem, så er du allerede godt klædt på til opgaven.
Et velfungerende ventilationssystem med optimal ydelse, lavt energi forbrug og høj komfort kræver nøje planlægning samt kyndig vejledning før man går i gang.
Rørsystemet skal dimensioneres korrekt.
Det er vigtigt at alle rør og ventiler, til hvert rum i huset, er dimensioneret korrekt. Dette gøres for at sikre at systemet opnår den korrekte luftmængde og optimale varmegenvindingsgrad, med mindst mulig støj, slitage og strømforbrug.
Er rørene for små:
Svarer det til hvis en kondiløber skal løbe et maraton hvor han/hun kun skal trække vejret igennem et sugerør. Det kan godt lade sig gøre, men vil kræve betydeligt flere kræfter.
Ligeledes skal et ventilationssystem kunne trække vejret med lethed for at minimere strømforbrug og slitage.
Er rørene for store:
Svarer det til at man med et pusterør skal puste en ært igennem et køkkenrullerør. Det ville kræve en enorm lungekapacitet for at opnå det tilstrækkelige tryk til at få ærten afsted.
Ligeledes bør rørføringen i dit ventilationsanlæg gøres mindre, efterhånden som systemet fordeler sig, så det svarer til den luftmængde man ønsker at opnå, med det tryk man har til rådighed.
Valg af det rette ventilationsanlæg.
Luftmængde, strømforbrug, temperaturvirkningsgrad.
Det er ikke lige meget hvilket aggregat du vælger.
Ligesom en bilmotor har ethvert ventilationsanlæg en kurve, hvor de fungerer bedst og mest økonomisk. Har du for eksempel dagligt brug for at køre 160 km/t. på autobahn i Tyskland, så bør du ikke købe en bil med ca. 1.0 liters motor. Den kan måske godt køre 160 km/t., men vil bruge meget brændstof, larme og blive nedslidt hurtigt.
Ligeledes bør et ventilationsaggregat vælges ud fra det behov der er i dit hjem. Skal du f.eks. bruge 216 m3 luft (målt ved ventilerne), bør anlægget minimum kunne yde 300 m3 luft eller mere på maksimalt drift.
Anlægget skal ifølge bygningsreglementet levere den fastsatte luftmængde ved ventilerne uden at bruge mere end (energi) 1000 J/pr.m2 og med en temperatur virkningsgrad på minimum 80 %.
Lad os hjælpe jer med at vælge det anlæg der giver den højeste og mest optimale ydelse til jeres hjem.
Placering af ventiler
Det er ikke lige meget hvilken størrelse ventilerne har og hvor de placeres.
Ventilerne bør have den størrelse der svarer til den ønskede luftmængde for at undgå støj og turbulens. Ventilerne bør også have en placering hvor de har størst effekt (luft-opblanding) og er til mindst mulig gene (træk).
Valg og placering af: Frisk-luft indtag & Brugt-luft afkast:
Det er ikke lige meget hvilke luft -indtag/-afkast du vælger eller hvor du placerer dem.
Mange ventilationsanlæg kæmper med at få luft, da luft-indtag og -afkast ikke er korrekt dimensioneret. Taghætter eller gavl/mur riste skal som minimum have samme overfladeareal som hoved-rørføringen (gerne mere). Hvis villa-aggregatet skal kæmpe for at suge frisk-luft ind, eller med at kaste brugt-luft ud, skabes der en flaskehals der hæmmer systemet. Det kræver mere energi med støj, slidtage og lav effektivitet til følge. Derfor er det vigtigt at der ikke spares på dette område.
Placeringen af især friskluft-indtaget er vigtigt:
Her bør man placere luft indtaget på den koldeste side muligt. (mest skygge og mindst sol). Dette gøres for at opnå den koldeste mulige luft om sommeren. Dette kan betyde flere graders forskel indenfor når anlægget om sommeren kører i ”bypass” funktion.
Der findes desværre eksempler på at friskluft-indtaget er blevet placeret på sydsiden af et sortglaseret tegl tag, men en meget varm indblæsningsluft til følge.
Da almindelige standart varmegenvindingsanlæg ikke har aktiv køl funktion, kan dette betyde en indblæsningsluft på 30-40 grader, da aggregatet ikke kan køle luften ned under den laveste udendørstemperatur.
Valg af de rette komponenter
Det er vigtigt at vide hvilke komponenter der egner sig bedst til opgaven, samt hvordan de bør monteres.
Eksempler:
En flexlyddæmper skal f.eks. strækkes helt ud for at opnå maksimal effekt.
Et spirorør skæres nemmest med en 1 mm skæreskive til en vinkelsliber. Husk at fjerne graten inde i røret efterfølgende. Dette kan gøres med en fil eller afgrater. Husk også at skære den spidse del af spiraltråden der har løftet sig på den ene del af røret af.
Husk: Tag dig god tid og brug altid handsker, beskyttelsesbriller og høreværn.
Sådan er der mange små tips og råd. Vi sidder altid klar til at hjælpe med dig vejledning til montagen.
Støj og vibrationer.
Korrekt lyddæmpning og resonans isolering er også utrolig vigtigt. Her må der ikke spares.
Der bør altid monteres hovedlyddæmpere efter alle 4 studse på ventilationsaggregatet. Dette gøres for at eliminere ventilator støj henholdsvis inde i huset samt udenfor. Derudover bør der altid monteres små rumlyddæmpere på hver side-streng ud til ventilerne. Dette gøres for at tage den sidste vind støj skabt af turbulens, samt for at eliminere at støj kan vandre fra rum til rum via rørene.
Til sidst bør anlægget altid resonans isoleres fra bygningen og rørføringen. Dette gør man for at eliminere vibrationer.
Det gøres ved at placere anlægget på vibrationsdæmpende materiale. Eksempelvis et stykke stabil isolering (terrænbatts) med en krydsfiner plade ovenpå.
Resonans isolering i mellem rørføring og ventilationsaggregat kan klares ved enten at bruge flex- lyddæmpere som hoved-lyddæmpning, eller ved at bruge 4 små flexovergange imellem ventilationsanlægget og den faste rørføring.
Isolering.
Det er vigtigt at varmeisolere rørene grundigt. Jo bedre spirorørene er isoleret, jo bedre udnyttelse for man ud af varmegenvindingen. Den mest brugte standard metode er at lægge rørene ned i den eksisterende isolering, det er samtidig også den mest økonomiske. Med denne metode anbefales det at der minimum er 100mm isolering hele vejen rundt. Det kan være nødvendigt at tilføje ekstra isolering ovenpå på især hovedrørene for at opnå tilstrækkelig isoleringstykkelse.
Husk at ”putte” rørene godt så isoleringen slutter helt tæt.
Er det ikke muligt at bruge den eksisterende isolering skal rørene teknisk isoleres med lamelmåtter eller lignende.
Mange vælger at efterisolere hele huset når man er i gang. Ligesom med rørene gælder det også at jo bedre huset er isoleret, jo mere får man ud af systemet.
En rigtig god løsning er at efterisolere med papiruld eller granulat oven på rør og eksisterende isolering. På denne måde elimineres kuldebroer og resultatet er altid tilfredsstillende.
Husk at rør eller slanger imellem anlæg og Friskluft-indtag og Brugt-luft afkast også skal isoleres for at undgå kondens. Minimum 25mm og gerne mere.
Vores all-in-one pakkeløsninger indeholder:
Ventilations-aggregat med varmegenvinding:
Loft eller vægmodel – vælg imellem Genvex, Nilan eller Dantherm (også kaldet genveks).
Automatisk By-pass system.
Automatisk Fugtstyring.
Filtre.
Styring/kontrolpanel
Kanalpakken er inkl.:
Hoved-lyddæmpere, rum-lyddæmpere ved alle ventiler, KIR og KSU ventiler, spirorør, bøjninger, reduktioner, patentbånd , ventil rammer, t-stykker, nipler, montage skruer, magnet top, spændebånd, isolerings tape, dampspærretætning.
Pakkegaranti:
Vi yder pakke garanti på vores ventilationspakker. Det vil sige at skulle der mangle nogle komponenter for at du kan færdiggøre projektet, så eftersender vi disse uden beregning. Det kunne for eksempel være i en situation hvor man bliver nødt til at dreje rørene uden om en uforudset forhindring. Nemt og trygt.
Montage vejledning:
Vi laver og medsender en montage-skitse ud fra jeres plantegning, så i kan se hvor og hvordan rør og de medsendte komponenter bør monteres. Det gør det nemt og ligetil.
Telefonisk/mail Support:
Vores dygtige ventilationsmontører og teknikere sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning før, under og efter dit projekt.
Komponenter og kvalitet:
Du får rør og fitting af højeste kvalitet, det sikrer at systemet er tæt, og levetiden er lang. Vores anlæg er alle testede og velkendte mærker der overholder de danske standarter.
Fragt:
Alle vores pakkeløsninger leveres fragtfri til den ønskede adresse. (Danmark)
Tilbehør / Opgraderinger:
Forvarmeflade, Eftervarmeflade, Pollenfilter, Filterboks, Hygrostat, fjernbetjening, Jordvarme-regulering, Enthalpi Veksler, Design taghætter, Teknisk isolering.
Ekstra services:
Indregulering – Rensning.
Vi samarbejder med en lang række professionelle firmaer der er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for assistance. Ring og hør hvad vi kan tilbyde.
Du kan nu udfylde tilbuds formularen så godt du kan. Du behøver ikke at udfylde alle felter. Vi kontakter dig hvis vi har behov for uddybende information omkring din bolig eller dine ønsker . Afslut ved at trykke på “send formularen” knappen nederst på siden.